Windows 10 eszközök beállítása

Ez a leírás kizárólag a Semmelweis Egyetem polgárai számára tartalmaz hasznos információt. Ha Ön nem az egyetem hallgatója vagy dolgozója, akkor ennek a leírásnak a segítségével nem fog tudni eduroam eléréshez jutni.

Ahhoz, hogy eduroam elérése legyen windows 10-es eszközén, a következőket kell tennie:

A Semmelweis Egyetem által kiadott supplicant program csak az egyetem polgárai számára használható, mások számára nem ad eduroam elérést. Ha Ön az egyetem hallgatója vagy alkalmazottja, akkor viszont kizárólag ezt a programot használja windows 10-es eszközéhez. Ne próbálja a gépét a supplicant program telepítése nélkül beállítani az eduroam használatához!

Töltse le és telepítse a Semmelweis Egyetem által kiadott ún. supplicant programot!

1. Írja be a böngészőprogramja címsorába ezt a címet: cat.eduroam.org és nyomja meg az <ENTER> billentyűt! Valami ehhez hasonlót fog látni:

cat.eduroam.org

2. Kattintson a képernyő alján erre a szövegre: "eduroam felhasználó: Töltsd le az eduroam installálót"! Erre megjelenik a közelben levő oktatási és kutatási intézmények listája.

Select your home institution

3. Válasszuk ki azt a sort, amiben a  Semmelweis Egyetem nevét ill. címerét látjuk! Ha a gépén windows 10 fut, akkor ehhez hasonlót fog látni:

Windows10

4. Kattintsunk az "MS Windows 10" szövegű téglalapra! Erre ezt látjuk:

download win10 supplicant

5. Kattintsunk "A fájl mentése" gombra! A letöltés befejeztével kattintsunk duplán az állományra, hogy elindítsuk a telepítést:

Click on the file to start the installation!

6. Erre ezt fogjuk látni:

Kattintsunk a "Next" gombra a képernyő közepén levő ablakban!

Click on the Next button to start the installation

7. Erre megjelenik még egy figyelmeztetés, hogy ennek a programnak a telepítésével kizárólag a  Semmelweis Egyetem polgárai fognak tudni eduroam szolgáltatást beállítani. Másoknak fölösleges a programot telepíteniük.

Warning

Ha Ön a Semmelweis Egyetem polgára, akkor kattintson az "OK" gombra!

8. A rendszer most figyelmezteti, hogy egy olyan digitális tanúsítvány kerül telepítésre, amelynek a windows nem tudta ellenőrizni a hitelességét. Ez rendben van, kattintson az  "Igen" gombra, különben az eduroam szolgáltatás nem fog működni a gépén.

Warning about CA certificate

9. A program kiírja a telepítés lépéseit, majd leáll. Most kattintsunk a "Következő" gombra!

End of the installation of the supplicant

Válassza ki az eduroam wifi szolgáltatást, és írja be az eduroam bejelentkezési adatait!

10. Válasszuk ki az "eduroam" wifi szolgáltatást!

Select eduroam wifi

11. Állítsuk be az automatikus csatlakozást!

Set "Connact automatically"!

12. Most be kell írnunk az eduroam szolgáltatáshoz szükséges bejelentkezési nevünket és az ehhez tartozó jelszót. Nagyon fontos, hogy pontosan kövessük az alábbi leírást!

Az eduroam login név ilyen alakú: LOGIN@semmelweis.hu ahol a LOGIN szó helyett a személyes SeKA bejelentkezési nevét kell beírnia. (A SeKA bejelentkezési név hallgatók esetén azonos a Neptun-azonosítóval, dolgozók esetén pedig azzal a login névvel, amivel az illető be tud lépni a központi levelezőrendszerbe). Az eduroam bejelentkezési nevet csupa kisbetűvel érdemes írni. Ez formailag úgy néz ki, mint egy e-mail cím, de nem az.

Az eduroam jelszó azonos a SeKA-rendszerben használt jelszavával. Ha nem biztos abban, hogy mi a jelszava, akkor itt kaphat segítséget: seka.semmelweis.hu

Fontos: a SeKA bejelentkezési adatait (bejelentkezési nevét és jelszavát) szigorúan tilos másokkal megosztani! Ellenkező esetben letiltásra kerülhet az egyetemi szolgáltatásokról, így az eduroamról is!

Type in your eduroam login name and password