Android készülékek beállítása

Ez a leírás kizárólag a Semmelweis Egyetem polgárai számára tartalmaz hasznos információt. Ha Ön nem az egyetem hallgatója vagy dolgozója, akkor ennek a leírásnak a segítségével nem fog tudni eduroam eléréshez jutni.

A beállítás 3 részből áll:

  1. az eduroam CAT app telepítése
  2. a Semmelweis Egyetem profilinformációját tartalmazó állomány letöltése
  3. a felhasználónevünk és jelszavunk megadása

 

Az eduroam CAT program telepítése

Ehhez működő internetkapcsolatra van szükségünk.

1. Indítsuk el azt az applikációt, amivel a Google Play app store-ban böngészhetünk. Ebben keressünk rá az "eduroam" szóra, majd válasszuk ki a GÉANT Association "eduroam CAT" programját (ez van legfölül):

A Google Play app store-ban rákeresünk az "eduroam" szóra

2. Az "INSTALL" gomb megérintésével telepítsük az eduroam CAT programot!

Az eduroam CAT program installálálsa

3. Az "ACCEPT" gomb megérintésével fogadjuk el a program hozzáférési igényeit!

A program hozzáférési igényeinek elfogadása


A Semmelweis Egyetem profilinformációját tartalmazó állomány letöltése

Ehhez  működő internetkapcsolatra van szükségünk.

4. Indítsuk el az eduroam CAT programot az eduroam ikon megérintésével (vagy ha frissen telepítettük, akkor "OPEN" gomb megérintésével)

5. A megjelenő konfigurációk közül válasszuk ki a Semmelweis Egyetemet!

A Semmelweis Egyetem kiválasztása

6. Erre megjelenik a Semmelweis Egyetem beállításait összefoglaló oldal. Ha ezt látjuk, érintsük meg az "Install" gombot! Ha véletlenül nem a Semmelweis Egyetemet sikerült kiválasztanunk, akkor válasszuk a "Discard" gombot és próbálkozzunk újra!

A Semmelwes Egyetem beállításainak telepítése.

7. Erősítsük meg, hogy tényleg telepíteni kívánjuk a Semmelweis Egyetem beállításait tartalmazó profilt! Érintsük meg a "Yes" feliratot!

A profil telepítési szándékának megerősítése

A felhasználónevünk és jelszavunk megadása

8. A következő oldalon írjuk be a eduroam felhasználónevünket, az ehhez tartozó jelszót, majd érintsük meg az INSTALL gombot!

A bejelentkezési név seka_login@semmelweis.hu alakú, ami úgy néz ki, mint egy e-mail cím, de nem az. A seka_login helyett a személyes SeKA-azonosítónkat kell beírni. Ezt mindenkinél a @semmelweis.hu követi (szóköz nélkül). Célszerű a teljes bejelentkezési nevet csupa kisbetűvel írni.

Az eduroam rendszerben használt jelszó azonos a SeKA-jelszóval. A jelszóban a kis- és nagybetűk különbözőnek számítanak!

A SeKA-rendszerben használatos login névről és jelszóról itt olvashatunk. A SeKA-rendszerről (Semmelweis Központi Azonosítás) további információ a seka.semmelweis.hu címen érhető el. A SeKA-rendszer nem azonos a Neptunnal!

A login név és jelszó beírása

Ezt követően, ha minden jól megy, rövid időn belül csatlakozunk az "eduroam" hálózathoz. A hálózati kapcsolat jellemzőit a felső sorban levő STATUS gomb megérintésével ellenőrizhetjük:

Információ a hálózati kapcsolatunkról

Az ábrán egy sikeres csatlakozás információit látjuk. A legfontosabbak a kék színnel kiemelt adatok. Jelen esetben az "eduroam" hálózathoz csatlakoztunk, és leolvasható az eszközünk számára kiosztott IP-szám is. Ha a csatlakozás nem sikeres, akkor nem kapunk IP számot, és persze a kapcsolati státusz sem lesz „CONNECTED”.