Az eduroam szolgáltatás beállítása

Ez a leírás kizárólag a Semmelweis Egyetem polgárai számára érvényes. Aki vendégként van a Semmelweis Egyetem (tehát nem egyetemünk hallgatója, oktatója vagy más alkalmazottja), annak a „Vendégeink számára” menüpont alatt olvasható információ lesz segítségére.

Minden eszközt külön kell beállítani

Ahhoz, hogy mobil eszközeinkkel csatlakozni tudjunk az eduroam wifi hálózathoz, mindegyik eszközt külön-külön be kell állítani. A beállítás során bizonyos állományokat kell az eszközre másolni, valamint be kell írnunk a bejelentkezési nevünket és a jelszavunkat. Ezt azonban elég egyszer megtenni, és csak akkor kell a beállításokon módosítani, ha megváltoztatjuk a jelszavunkat.

Hogyan kell a mobil eszközünkön elvégezni a beállítást?

Figyelem: kizárólag akkor garantálható, hogy bejelentkezési adatai nem kerülnek illetéktelenek birtokába, ha eszközének beállításakor az itteni leírásokat követi!

A leggyakrabban használt eszközökre részletes leírásokat közlünk, melyek lépésről-lépésre bemutatják a teendőket. Itt csak röviden összefoglaljuk a beállítás főbb lépéseit.

Android and Apple
Android, iOS

Mobiltelefon vagy tablet beállításához (Android, iOS) elég, ha a megszokott módon (Google Play, App Store) telepítjük az „eduroam CAT” alkalmazást. Ezt elindítva válasszuk ki a Semmelweis Egyetemet, és töltsük le az egyetem beállítási profilját. Ehhez a két lépéshez internetelérésre van szükségünk. Ezt követően írjuk be az eduroam szolgáltatás használatához szükséges személyes bejelentkezési nevünket és jelszavunkat.

Windows, Apple, Linux, Chrome
Windows, OS X, Linux, Chrome

Notebook beállításához (Windows, MacOS, OSX, Linux, Chrome) egy böngészőprogramból keressük föl a cat.eduroam.org weboldalt, kattinsunk a lap alján a  „Töltsd le az eduroam installálót” („Download your eduroam installer”) szövegre, telepítsük az installáló programot és kövessük az utasításait. Természetesen itt is be kell írnunk az eduroam szolgáltatás használatához szükséges személyes bejelentkezési nevünket és jelszavunkat.

A bejelentkezési név seka_login@semmelweis.hu alakú, ami úgy néz ki, mint egy e-mail cím, de nem az. A seka_login helyett a személyes SeKA-azonosítónkat kell beírni. Ezt mindenkinél a @semmelweis.hu követi (szóköz nélkül). Célszerű a teljes bejelentkezési nevet csupa kisbetűvel írni.

Az eduroam rendszerben használt jelszó azonos a SeKA-jelszóval. A jelszóban a kis- és nagybetűk különbözőnek számítanak!

A SeKA-rendszerben használatos login névről és jelszóról itt olvashatunk. A SeKA-rendszerről (Semmelweis Központi Azonosítás) további információ a seka.semmelweis.hu címen érhető el. A SeKA-rendszer nem azonos a Neptunnal!